Apeldoornse Turkse Islamitische Kulturele jongeren vereniging – ATIK

In maart 1986 is de jongerenvereniging ATIK opgericht en ingeschreven in de daartoe bestemde registers van de Kamer van Koophandel.

De eerste voorzitter van deze vereniging was de heer Ayhan Tonca met de heer Osman Aydinli als secretaris en de heer Vahdetin Yilmazer als penningmeester.

In het begin verrichte de vereniging haar activiteiten vanuit het buurtcentrum aan de Stoomwezenstraat.

Vervolgens heeft de vereniging de activiteiten voortgezet vanuit het Turks Islamitisch Cultureel Centrum aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn. Dit betreft eveneens het huidige vestigingsadres van ATIK. De voornaamste doelstelling van ATIK jongerenvereniging is het bijdrage leveren aan de integratie en de deelname van met name Turkse Islamitische jongeren in de Nederlandse samenleving.

Om dit doel te verwezenlijken organiseert ATIK meerdere activiteiten op sociaal, cultureel, educatief en sportief vlak. Deze activiteiten bestaan onder meer uit huiswerkbegeleiding, thema-avonden, filmavonden, inloopbijeenkomsten, uitstapjes en verschillende sportactiviteiten. Deze activiteiten hadden de belangstelling van vele jongeren uit Apeldoorn en omstreken.

KNVB en ATIK

In november 1986 heeft ATIK zich officieel bij de KNVB aangemeld voor het beoefenen van zaalvoetbal. In eerste instantie kwam ATIK met twee teams uit in competitieverband. Al snel bleek dat er enorme belangstelling was onder de jongeren voor het zaalvoetbal. In korte tijd deden er dan ook vijf teams mee aan de zaalvoetbalcompetitie van de KNVB. De successen met het zaalvoetbal bleven niet uit; al snel drongen het eerste en tweede team door tot de hoogste divisies van de KNVB.

Er zijn veel kampioenschappen behaald en ATIK werd door verschillende verenigingen uitgenodigd voor landelijke toernooien waarin ATIK sterk vertegenwoordigd was met uitstekende zaalvoetballers. De interesse van andere zaalvoetbalverenigingen en nationale zaalvoetbalselecties van Nederland en Turkije konden dan ook niet uitblijven.

ATIK nu

Het is gebleken dat de activiteiten van ATIK ertoe hebben bijgedragen om de jongeren met elkaar in contact te brengen en samen nieuwe activiteiten op verschillende gebieden te ontplooien.

Momenteel telt ATIK 19 teams in de KNVB competitie, waaronder 1 damesteam. Het eerste team heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en komt uit in de Topklasse.

E. (Ercan) BOCU
Voorzitter ATIK

Sponsoren